vrijdag 25 februari 2011

Zilverklei Uitdaging

Hallo allemaal! Ik ben Marjorie en ik volg vanaf vorig jaar september de Cursus (dinsdagmiddag). Voor ik hier begon maakte ik al Sieraden (Rijgen en van Draad; zogenoemd Wire Work) maar ik wilde leren Solderen om mijn Creaties naar een ander Niveau te tillen en meer Mogelijk te maken. Wat ben ik gegroeid sinds het begin van de Cursus! =)

Tijdens een Les vroeg Wiard: "Wie wil de uitdaging aangaan om een Sieraad te maken van Zilverklei?". Voor ik het wist hoorde ik mezelf "Ik!" roepen; nogal Ambitieus, zeker omdat ik maar één keer eerder iets met Zilverklei gemaakt had (dat Resultaat was niet zo Indrukwekkend dat ik er Foto's van zou willen Plaatsen) en deze keer zou iedereen er met Sieradenmakersoog naar Kijken! ;) Ik kreeg 10 gram Zilverklei om mee te Werken en was best Zenuwachtig, vooral omdat er Cursisten zijn die al meer met Zilverklei gewerkt hebben en iedereen de meest Prachtige Creaties maakt.

Ik had al een aantal Ideeen in mijn Hoofd en ik wist dat ik wilde proberen de Illusie van Stof te Creeren: ik hou van Tegenstellingen in Texturen en Illusies van Materialen. De Klei was relatief Makkelijk te gebruiken en met de Tips die ik gekregen had was het fijn Werken. Eén keer ben ik overnieuw begonnen (Super dat dat kan met Klei!), maar daarna kwam ik in 'de Flow' terecht en ging het als vanzelf.

Ik had nog wat puntige Cubic Zirconia's liggen, waarvan ik wist dat ze gebakken kunnen worden in de Zilverklei zonder te Beschadigen.Het Moeilijkst was de uitgerolde Klei te vormen tot 'Stofplooien', maar met wat Geduld en Water (om Scheurtjes te 'Lijmen') is het Gelukt! De Zirconia's heb ik voorzichtig in de Plooien gedrukt, of er een Randje overheen gedrukt. De gedroogde Ring zag er Veelbelovend uit, maar hij moest nog Afgebakken worden, maar nog op het Papier en met alle Vegen zag hij er nog niet uit als een Schoonheid.

Het Afbakken zou gebeuren in de Oven die op de Cursus staat. De Commentaren van de Mannen "Weet jij hoe de Temperatuurregeling werkt?" en "Hij wil niet op dat aantal Graden hoor!" waren niet héél Vertrouwenwekkend... maar uiteindelijk kwam het Goed. ;) Daar sta je dan Zenuwachtig te Wachten, om beurten te Loeren door het kleine Raampje... en dan is het zover: hij kan eruit! Alle Steentjes zaten nog waar ik ze geplaatst had en er waren -zo op het eerste Gezicht- geen Scheuren of andere Onregelmatigheden ontstaan.

Na het Afkoelen met de Borstel eroverheen en Hoera: hij Doet 't! =D Uiteraard moest de Ring nog bijgevijld en geschuurd worden om wat kleine Oneffenheden weg te werken. Thuis heb ik de Ring met Zwavellever geoxideerd en daarna opgepoetst. Ik ben heel Tevreden: het 'Stof-effect' is Duidelijk aanwezig en het Eindresultaat mag er zijn.

Dank aan Wiard voor de Mooie Uitdaging! en aan al mijn mede-Cursisten voor de Complimenten! =)

Geniet van het Leven, wees Geïnspireerd en Lach! =) Warme groet! Marjorie x


1 opmerking:

  1. Hoi Marjorie,
    Wat ontzettend leuk om jouw belevenissen met zilverklei te vernemen. De ring is trouwens erg mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen